Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPaphos: De baden van Aphrodite en het Akamas schiereiland
De baden van Aphrodite en het Akamas schiereiland

Zoals in de meeste landen waar belangrijke held(inn)nen een grote toeristische impact hebben, worden ook in Cyprus verschillende bezienswaardigheden naar deze personnages genoemd, zo dus ook de baden van Aphrodite. Dit moet je uiteraard niet tegenhouden een excursie naar deze mooie plek te doen, want het is en blijft een echte beziensaardigheid en is ook mooi gelegen op het ongerepte Akamas schiereiland.

  • Baden van Aphrodite: Volgens de legendes was het hier in deze natuurlijke poelen binnen in een grot en beschaduwd door grote olijfbomen dat Aphrodite haar schoonheidsbaden nam. Ook nu nog kan je deze baden bezoeken en er een duik in nemen, of je kan één van de vele paden dwars door de ongerepte natuur volgen naar één van de adembenemende uitkijkpunten over de kust of het Akamas schiereiland. De baden van Aphrodite zijn vlakbij Polis gelegen en kunnen dus gemakkelijk gecombineerd worden en ook de Fontana Amorosa (fontein van de liefde) waaruit Aphrodites befaamde liefdesdrankje opborrelt ligt in de buurt, maar kan enkel te voet of per terreinwagen bereikt worden.


  • Baden van Aphrodite

  • Cape Arnauti: Het hele Akamas schiereiland is ongerept, maar Cape Arnauti, voorbij Aphrodite's baden, is helemaal woeste natuur met een voor de Middellandse Zee unieke fauna en flora. De Cypriotische regering is dan ook druk doende om dit gebied om te vormen tot nationaal park. Er loopt een ruw pad helemaal naar het einde van de kaap, maar het is enkel mogelijk per 4x4 of motorfiets, het is te ver om te voet af te leggen.
Akamas schiereiland

Op dit ogenblik zijn er maar weinig nationale parken of beschermde natuurgebieden in Cyprus. Blijkbaar wil men daar nu verandering in brengen en zet deze trend zich ook in de toekomst door. Het blijft natuurlijk de taak van de individuele toerist om te zorgen dat het natuurgebied ongerept en proper blijft door geen afval achter te laten en zich te houden aan de door de overheid opgelegde regels.

Terug naar excursies