Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPaphos: Algemeen
Paphos:

Paphos was gedurende vele eeuwen de hoofdstad van het eiland Cyprus en beleefde een ongekende bloeiperiode tijdens de Grieks-Romeinse tijd, toen het één van de machtigste steden van het Middellandse Zeegebied was. En nu, na bijna 2000 jaar is deze havenstad opnieuw in volle opbloei, ditmaal te danken aan de grote aantallen toeristen die dit prachtige eiland als vakantiebestemming hebben uitgekozen.

De haven van Paphos

Slechts 20 jaar geleden was dit een onbeduidend vissersdorpje, maar nu kan je er alles vinden wat de moderne tijd te bieden heeft, gaande van tientallen hotels van alle categorieën tot allerhande ontspanningsmogelijkheden.

Paphos kent niet alleen verschillende bezienswaardigheden van het hoogste niveau, waarvoor de stad in zijn geheel is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed en dus een grote bescherming geniet, maar is ook de ideale uitvalsbasis voor excursies door de hele westelijke regio van Cyprus.

Plaatselijke bevolking op een terrasje

Reken hierbij de aanwezigheid van verschillende prachtige zandstranden en een warm mediterraan klimaat en je begrijpt waarom Paphos is uitgegroeid tot een echt toeristisch mekka.

De stad zelf bestaat uit verschillende delen, maar is klein genoeg om te voet te verkennen. De meeste terrasjes en restaurants vind je aan de haven, met een mooi uitzicht op de Middellandse Zee en het kruisvaarderskasteel van Paphos.