Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPaphos: Antieke steden in de buurt van Paphos
Antieke steden in de buurt van Paphos

  • Polis: In antieke tijden bekend als de stadstaat Marion dat sterke banden onderhield met Athene en een belangrijk commercieel centrum was. Marion werd gesticht in de 7de eeuw voor Christus en was een belangrijke uitvoerder van koper. In 312 voor Christus werd de stad echter verwoest door Ptolmeus I, waarna de stad herbouwd werd en omgedoopt in Arsinoe, naar de zuster van Ptolmeus I. De stad behoorde bij de alliantie van de '10 stadsstaten van Cyprus' en werd volledig uitgegraven door archeologen. De mooiste vondsten liggen nu echter in het Cyprus museum in de hoofdstad Nicosia en wat rest zijn enkele tombes en verschillende mooie huizen uit het begin van de 20ste eeuw. Door haar fantastische klimaat, propere stranden, kristalhelder water en adembenemende uitzichten is het zich tegen sneltreinvaart aan het ontwikkelen tot een populaire vakantiebestemming.


  • Polis Bay

  • Pegeia: Dit dorp, 19 km ten noordwesten van Paphos, moet een belangrijke vroegchristelijke nederzetting geweest zijn. In de kliffen boven de zee zijn verschillende Romeinse tombes uitgehakt en op het met stenen geplaveide dorpsplein kan je drinken uit enkele mooie fonteinen. 4,5 km van het dorp kan je de ru´nes van twee vroegchristelijke basilieken met interessante moza´ekvloeren bezichtigen.
Pegeia

Cyprus heeft uiteraard nog veel meer steden en stadsstaten gekend, maar omdat het in een geologisch onstabiel gebied ligt met vele zware aardbevingen, zijn van de meeste steden weinig of geen sporen overgebleven.

Terug naar excursies