Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPaphos: Orthodoxe kerken rondom Paphos
Orthodoxe kerken rondom Paphos

Cyprus is werkelijk volgebouwd met oude en minder oude orthodoxe kerkjes en om ze allemaal te bezoeken zou je verzschillende jaren nodig hebben, daarom belichten we hier enkel de mooiste kerken in de onmiddellijke omgeving van Paphos, die een kort bezoek zeker waard zijn als één van je excursies in de buurt passeert.

De kerk van Yeroskipou

  • Ayia Paraskevi kerk: Deze kerk in het dorpje Yeroskipou, 3 km ten oosten van Paphos, dateert uit de 10de eeuw na Christus en is één van de interessantste en meest bezienswaardige kerken van Cyprus. Ze bestaat uit een gewelfde basiliek, een centrale gang en twee zijgangen, waarboven niet minder dan 5 koepelgewelven het dak vormen. Fresco's op de muren dateren uit een latere periode, waarschijnlijk de 15de eeuw.
  • Panayia Chryseleousa kerk:Gelegen in het centrum van Emba, een dorpje 3 km boven Paphos, is dit kerkje uit de 12de eeuw een prachtig voorbeeld van de orthodoxe bouwstijl. Verschillende iconen en twee panelen waarop de 12 apostelen zijn afgebeeld dateren uit het midden van de 16de eeuw.


  • Rijkversierde ineterieuren van de orthodoxe kerken

Uiteraard is dit maar een uiterst kleine selectie van kerken rondom Paphos. De ervaringen die echter het meest bijblijven zijn de bezoeken aan totaal onbekende dorpskerkjes die je op goed geluk bezoekt tijdens een korte halte in een afgelegen dorpje. Zeker als er net een misviering aan de gang is, zal je je die bezoeken nog lang herinneren.

Terug naar excursies