Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPaphos: De Romeinse moza´eken van Paphos
De Romeinse moza´eken van Paphos

Tijdens de derde eeuw van onze tijdrekening was Paphos nog steeds de hoofdstad van Cyprus en woonde hier ook de Romeinse gouverneur van het eiland. Paphos was uitgegroeid tot een welvarende handelsstad met verschillende reusachtige villa's van de Romeinse elite. Deze villa's werden zonder uitzondering voorzien van moza´ekvloeren van uitzonderlijke kwaliteit, met als thema de Griekse mythologie, en ook nu nog, na meer dan 16 eeuwen, spreken ze enorm tot de verbeelding.

Prachtige moza´ek uit de Romeinse periode van Paphos

Er zijn drie villa's opgegraven door archeologen in Paphos en deze zijn vernoemd naar het hoofdpersonnage van hun belangrijkste moza´ek. Het belangrijkste is het 'huis van Dyonisos' met fantastische moza´eken over deze Romeinse god van wijn en feesten. Daarnaast heb je ook het 'huis van Theseus' en het recent opgegraven 'huis van Aion', elk met hun eigen goed bewaarde moza´eken.

Mooi bewaarde moza´eek uit het huis van Dionysos

Als er ÚÚn ding is dat je moet gezien hebben in Paphos, dan zijn het wel deze moza´eken. Elke vakantie naar Paphos zonder bezoek aan dit archeologisch park is een zonde van je zuurverdiende vakantiegeld.

Terug naar bezienswaardigheden