Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPaphos: Ongerepte stranden langs de westkust van Paphos
Ongerepte stranden langs de westkust van Paphos

Hoewel een groot deel van Cyprus reeds ontwikkeld is voor het toerisme, zijn er toch nog enkele ongerepte gebieden waar je tot rust kan komen. Het belangrijkste gebied is de kustlijn ten westen van Paphos. Verharde wegen en toeristische infrastructuur zijn hier nog grotendeels onbestaande, waardoor dit uiteraard een ideale regio is voor enkele mooie excursies.

  • Lara beach: De weg naar het prachtige en ongerepte strand van Lara is onverhard en best aan te vatten met een alle terreinwagen, maar het is de moeite meer dan waard. Eén van de mooiste stranden van Cyprus en je bent er bijna helemaal alleen. Het strand is ook een broedplaats voor zeeschildpadden, die zodra ze uitkomen beschermd worden tegen roofdieren en toeristen. Als je helemaal privé wil zijn, dan zijn er meer dan voldoende piepkleine zand en kiezelstrandjes langsheen de kustweg naar Lara die je helemaal voor jezelf kan opeisen.
  • Lara Beach

  • Coral Bay: Minder dan 15 km ten westen van Paphos heb je Coral Bay, in feite bestaande uit twee door een schiereiland gescheiden zandbaaien tussen de kliffen. Dit gebied wordt hoe langer hoe toeristischer en hotels schieten overal uit de grond, gevolgd door alle mogelijke toeristische faciliteiten. Het strand blijft echter een topper, met mooi fijn zand dat roos oplicht in de zonsondergang.
Coral Bay

Omdat deze stranden niet toeristisch zijn, moet je zelf alles meebrengen wat je denkt nodig te hebben, zoals eten en drinken, maar ook strandhandoeken en dergelijke. Omwille van de bescherming van de schildpadden, zijn watersporten verboden aan Lara Beach.

Terug naar excursies