Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksPaphos: Transport
Transport in Paphos:

 • Luchthaven: De internationale luchthaven van Paphos is sinds 1982 operationeel en bevindt zich een tiental km ten zuidoosten van de stad, vlakbij Timi. Elk jaar maken ongeveer 1,5 miljoen mensen gebruik van de luchthaven. Momenteel is er een nieuwe terminal onder constructie en deze zou tegen 2008 afgewerkt moeten zijn.

  Faciliteiten voor de passagiers bestaan uit 16 check-in desks, een bank, verschillende restaurants, cafetaria's en bars, een tax-free shop en verschillende souvenirwinkels.

 • Huurauto: Cyprus heeft een zeer modern wegennetwerk bestaande uit zowel geasfalteerde als onverharde wegen. De meeste wegen zijn vrij nieuw en goed onderhouden.

  Huurauto's zijn vrij duur in Cyprus en dankzij de Engelse overheersing rijdt men er nog steeds links.


 • Haven: De haven wordt tegenwoordig enkel nog gebruikt voor vissersbootjes en privé jachten, hoewel meestal ook enkele schepen van de kustwacht in de haven geankerd liggen.


 • Openbaar vervoer: Het openbaar vervoer in Paphos bestaat momenteel enkel uit bussen van de maatschappij Astika Leoforia Pafou (ALEPA). deze hebben een uitgebreid netwerk van routes en zijn vrij efficient en goedkoop.


 • Plaatselijke openbare bus

 • Fiets Steeds meer mensen verkennen Cyprus per fiets en dit is ook een aanrader. Zeker in Paphos is een fiets een nuttig hulpmiddel aangezien de afstanden soms te groot zijn om te voet af te leggen en taxi's vrij duur zijn.

 • Taxi Taxi's komen in grote aantallen voor in Paphos, maar zijn vrij duur. Vooral voor een rit van of naar de luchthaven zijn de prijzen exorbitant hoog, tot 25 cypriotische pond.